Foot:

(020) 215 70 67 | (072) 737 02 82 |

Online Mediation

Online mediation is het (deels) online afhandelen van het mediationproces. Wij doen dat via Zoom, Teams of Skype. Wij starten echter altijd met een persoonlijke kennismaking. Vooral bij ziekte (Corona) of bij grote tussenliggende afstanden, of op verzoek kunnen wij online mediaten.

 

 

Meest gestelde vragen over online mediation

WIlt u meer weten over online mediation? Hieronder treft u de meest gestelde vragen over online mediation. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Hoe werkt (deels) online mediation bij conflicten?

Online mediation begint met het online uitleggen van de regels en reglementen van mediation. Daarna start u met het invullen van een uitgebreide digitale vragenlijst: de online intake. Aan de hand van uw antwoorden en die van de andere partij(en) krijgt de mediator een goede indruk van wat er speelt.

Vervolgens maakt de mediator afspraken met u en de andere deelnemer(s) over de te volgen weg. Vaak beginnen wij met een één op één gesprek met de werknemer, vervolgens met de werkgever en daarna gezamenlijk. Dat kan online of in combinatie met reallive gesprekken, uw keuze. Onze beveiligde website is speciaal ontwikkeld voor zakelijke- en arbeidsconflicten. Wij gebruiken verder Zoom en Microsoft Teams voor live-overleg.

Samen met de mediator werkt u aan de benodigde afspraken die leiden tot een (vaststellings)overeenkomst. Dit alles onder strikte geheimhouding. U kunt zeggen wat u wenst en verkennen waar de oplossing ligt zonder dat u daar direct aan gehouden wordt, onder procesleiding van de neutrale onafhankelijke registermediator.

 

Waarom online mediation?

  • minder kosten
  • geen reistijd
  • geen noodzaak om vrij te nemen.
  • geen pijnlijke emotionele confrontaties.

Online mediation voorkomt ruzies en hooglopende emoties die kunnen ontstaan bij echte, fysieke gesprekken. Online kunt u in alle rust uw antwoord of vragen nog eens overdenken, en de tijd nemen om uw emoties daarin de juiste plaats geven. U bepaalt zelf op welk tijdstip én op welke manier u aan de discussie deelneemt.

Wat zijn de kosten?

De gemiddelde kosten 2021 voor een zieke werknemer (bron MKB Servicedesk)

  • Loondoorbetaling: 153 euro

  • Kosten vervanging: 191 euro

  • Omzetverlies tijdens afwezigheid: 43 euro

  • Kosten arbodienstverlening: 10 euro

  • Interne verzuimbegeleiding: 8 euro

  • Totaal verzuimkosten: 405 euro per dag

Daarnaast heeft u indirecte kosten: als werkgever betaalt u mogelijk een hogere premie aan het UWV a.g.v. langdurig ziekteverzuim. U heeft immers een resultaat afhankelijke individuele premie WGA.

Bereken hier uw eigen kosten

Wij zijn gemiddeld met 4 á 5 gesprekken klaar. Wij rekenen een uurtarief van € 150,00 ex btw, zonder extra's. Bij het bereiken van ons plafondbedrag vanb € 1500,00 ex, dient u eerst aanvullend schriftelijk toestemming te geven. Zo houden wij uw kosten in de gaten. Eerlijk, besparend en volkomen transparant.

 

Hoe lang duurt het?

40% van de mediationzaken is binnen vijf weken opgelost. 75% is binnen een kwartaal opgelost.

Dit blijkt uit een proef uit 2017. In de helft van de gevallen was er in totaal minder dan tien uur gesprekstijd nodig.

Met online mediation bespaart u meestal minimaal 30% in tijd en geld in vergelijking met traditionele mediation. De tijd die nodig is hangt af van de complexiteit van het probleem waarover wordt gediscussieerd en hoe snel deelnemers op berichten reageren. Dus, hoe actiever en constructiever u deelneemt aan de online gesprekken, hoe sneller uw probleem kan worden opgelost.

Welke vaardigheden zijn nodig om met het systeem te werken?

Als u gewend bent om met internet en e-mail te werken, kunt u probleemloos met online-mediationsoftware werken. Er is geen aanvullende training nodig.

Waar moet ik aan voldoen?

Als een of meer van onderstaande punten op u van toepassing zijn, is online mediation mogelijk voor u interessant:

  • u wilt er graag samen uitkomen, maar wilt geen persoonlijke confrontatie en/of emotionele escalatie;
  • de andere partij heeft ingestemd om de kwesties via online mediation te bespreken en/of op te lossen;
  • u beschikt beiden over een eigen privé e-mailadres met eigen computeraansluiting en toegang tot het internet;
  • u bent bereid om actief en constructief met de andere partij lopend(e) meningsverschil(len) of kwestie(s) op te lossen.

Wat zijn de voordelen van online mediation?

E-mediation is veel sneller en daardoor ongeveer 30% goedkoper. U kunt op elke plek die u prettig vindt, in alle rust, 24 h deelnemen aan online mediation. U kunt goed nadenken over wat u communiceert. Er is geen sprake van eventueel machtsverschil.

Voor mensen die een snelle oplossing willen hebben hebben wij al jaren de zgn. Onedaymediation. Na een grondige voorbereiding, nodigen wij de deelnemers uit op binnen 1 dag te werken aan een oplossing. Dat vraagt veel van mensen, maar kan voor u de juiste oplossing zijn. Bel ons voor informatie.

 

Top