(020) 215 70 67 | (072) 737 02 82 | info@spiegelgroep.nl

Online Mediation

Online mediation of e-conflict is het (deels) online afhandelen van het mediationproces. Wilt u testen of online mediation iets voor u is doe dan de test op E-CONFLICT.

 

Meest gestelde vragen over online mediation

WIlt u meer weten over online mediation? Hieronder treft u de meest gestelde vragen over online mediation. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Hoe werkt (deels) online mediation bij conflicten?

Online mediation begint met het uitleggen van de regels en reglementen van mediation. Daarna start u met het invullen van een uitgebreide digitale vragenlijst: de online intake. Aan de hand van uw antwoorden en die van de andere partij(en) krijgt de mediator een goede indruk van wat er speelt.

Vervolgens maakt de mediator afspraken met u en de andere deelnemer(s) over de te volgen weg. Online mediation of een combinatie met gesprekken. Uw keuze. De beveiligde website is speciaal ontwikkeld voor zakelijke- en arbeidsconflicten.

U communiceert binnen deze omgeving via de mediator met elkaar. Deze communicatie is a-synchroon, dit betekent dat iedereen op een zelf gekozen tijdstip kan reageren (het is dus geen 'chat').

Samen met de mediator werkt u aan de benodigde afspraken die leiden tot een (vaststellings)overeenkomst.

Waarom online mediation?

  • minder kosten
  • geen reistijd
  • geen noodzaak om vrij te nemen.
  • geen pijnlijke emotionele confrontaties.

Online mediation voorkomt ruzies en hooglopende emoties die kunnen ontstaan bij echte, fysieke gesprekken. Online kunt u in alle rust uw antwoord of vragen nog eens overdenken, en de tijd nemen om uw emoties daarin de juiste plaats geven. U bepaalt zelf op welk tijdstip én op welke manier u aan de discussie deelneemt.

Wat zijn de kosten?

Mediation is veelal een stuk goedkoper dan (juridische) bemiddeling, waarbij iedere partij een eigen afzonderlijke advocaat dient te betalen. Het tarief van de Spiegelgroepmediator is € 155,00 per uur, ex BTW.

Genoemde tarief is exclusief de kosten van mogelijk externe experts, kilometervergoeding en externe kantoorruimte.

U krijgt vooraf altijd een kosten-indicatie. Wij hanteren ten alle tijde een drempelbedrag van € 1500,00 ex btw. Bij het bereiken van dit bedrag kunnen wij alleen met de schriftelijke toestemming van de opdrachtgever verder. Zo houdt u zelf de regie.

Soms dekt de rechtsbijstandsverzekering (een deel van) de kosten.

Let op:

Bij arbeidsconflicten is er via de ziekengeldverzekering veelal dekking voor mediationdienstverlening. Wij gaan dat desgewenst vooraf voor u na.

Hoe lang duurt het?

40% van de mediationzaken is binnen vijf weken opgelost. 75% is binnen een kwartaal opgelost.

Dit blijkt uit een proef uit 2017. In de helft van de gevallen was er in totaal minder dan tien uur gesprekstijd nodig.

Met online mediation bespaart u meestal minimaal 30% in tijd en geld in vergelijking met traditionele mediation. De tijd die nodig is hangt af van de complexiteit van het probleem waarover wordt gediscussieerd en hoe snel deelnemers op berichten reageren. Dus, hoe actiever en constructiever u deelneemt aan de online gesprekken, hoe sneller uw probleem kan worden opgelost.

Welke vaardigheden zijn nodig om met het systeem te werken?

Als u gewend bent om met internet en e-mail te werken, kunt u probleemloos met online-mediationsoftware werken. Er is geen aanvullende training nodig.

Waar moet ik aan voldoen?

Als een of meer van onderstaande punten op u van toepassing zijn, is online mediation mogelijk voor u interessant:

  • u wilt er graag samen uitkomen, maar wilt geen persoonlijke confrontatie en/of emotionele escalatie;
  • de andere partij heeft ingestemd om de kwesties via online mediation te bespreken en/of op te lossen;
  • u beschikt beiden over een eigen privé e-mailadres met eigen computeraansluiting en toegang tot het internet;
  • u bent bereid om actief en constructief met de andere partij lopend(e) meningsverschil(len) of kwestie(s) op te lossen.

Wat zijn de voordelen van online mediation?

E-mediation is veel sneller en daardoor ongeveer 30% goedkoper. U kunt op elke plek die u prettig vindt, in alle rust, 24 h deelnemen aan online mediation. U kunt goed nadenken over wat u communiceert. Er is geen sprake van eventueel machtsverschil.

Top